Homar z pomidorami i whisky

    Homar z pomidorami i whisky

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    W tej potrawie wykorzystuje się ogony homara, co oszczędza nam kłopotów z gotowaniem całego homara. Ogony po prostu dusi się ze świeżymi pomidorami i podaje z chrupiącym pieczywem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • Łyżka masła
    • 2 duże cebule, drobno posiekane
    • 4 ogony homara (świeże)
    • 1 kg pomidorów pokrojonych w ćwiartki
    • 2 łyżki whisky
    • sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na patelni, na małym ogniu smażyć przez 8-10 minut cebulę na maśle. Dodać pomidory i whisky. Dusić przez 10 minut i doprawić solą.
    2. Ogony homarów ułożyć na pomidorach i dusić przez 3 minuty, a następnie odwrócić i gotować jeszcze przez kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem od razu po przyrządzeniu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis