Lekki coleslaw z rodzynkami

    Lekki coleslaw z rodzynkami

    5polubień
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Dressing do tej sałatki zawiera jogurt naturalny i o wiele mniej majonezu niż tradycyjna wersja. Rodzynki dodają jej słodyczy. Bardzo dobrze smakuje jako dodatek do dań mięsnych, tart lub hamburgerów.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 300 g białej kapusty drobno poszatkowanej
    • 200 g marchewki, startej na tarce
    • 40 g rodzynek
    • 2 łyżki majonezu
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W misce wymieszać kapustę z marchewką i rodzynkami; dobrze wymieszać.
    2. W osobnej misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Polać sosem składniki wymieszane w drugiej misce. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis