Cytrynowe piersi z kurczaka

    Cytrynowe piersi z kurczaka

    31polubień
    20min.


    Zrobione przez 49 osób

    Zwykle mam w lodówce kilka cytryn, więc przygotowuję to danie kiedy mi się spieszy. Szybko się je przyrządza i zawsze mi przypomina jakim świetnym połączeniem jest kurczak i cytryna!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 piersi z kurczaka
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 4-6 łyżek soku z cytryny
    • 1 łyżka ziół prowansalskich
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W głębokim naczyniu wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym i ziołami.
    2. Dodać kurczaka i polać go dokładnie marynatą. Odstawić na 5-10 minut.
    3. Teflonową patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Dodać kurczaka wraz z marynatą i smażyć przez 10 - 15 minut, aż się usmaży w środku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    2

    Smakował mi szybki w wykonaniu . - 22 sty 2015

    wojteeek_r
    autor:
    1

    Smakowite i (co najważniejsze) błyskawiczne danie! - 17 kwi 2015

    autor:
    0

    - - 30 lip 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis