Quiche z porem i cebulą

    Quiche z porem i cebulą

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Drobno pokrojone pory i cebule są smażone na patelni, a następnie zapieczone z jajkami na spodzie z kruchego ciasta. Tak pyszne, że nawet nie potrzeba dodawać żółtego sera!

    Składniki
    ilość sztuk: 8 

    • 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta
    • 3 pory, umyte i pokrojone w plasterki
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 2 jajka
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szczypta zmielonej gałki muszkatołowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. W patelni rozgrzać oliwę i podsmażać na niej pory z cebulą przez 10-15 minut, aż zmiękną. Odstawić.
    3. Wysoką formę do tarty wyłożyć ciastem.
    4. Wymieszać jajka z gałką muszkatołową i porem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć to nadzienie na przygotowane ciasto. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis