Sałatka z wędzonym łososiem i roszponką

    Sałatka z wędzonym łososiem i roszponką

    1polubienie
    5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ta sałatka to bomba witaminowa! Zawiera też kwasy Omega 3 i likopen. Dresing jest bardzo lekki - bo to tylko wyciśnięty sok z cytryny. Sałatka jest pyszna i dostarcza sporej dziennej porcji warzyw. Podawać do obiadu lub jako lekki lunch.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 80 g roszponki
    • 100 g pomidorków koktajlowych
    • 50 g prażonych, solonych pistacji
    • 50 g prażonych, solonych orzechów nerkowca
    • 4 plastry wędzonego łososia
    • sok z 1 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Roszponkę, pomidorki, orzechy i pistacje rozdzielić pomiędzy cztery talerze.
    2. Łososia pokroić na niewielkie kawałki; ponakładać na talerze.
    3. Wycisnąć sok z cytryny i skropić nim każdą sałatkę. Podawać schłodzone.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis