Nerki jagnięce z pieczarkami

    Nerki jagnięce z pieczarkami

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Do tego dania można użyć nerek jagnięcych lub cielęcych. Wspaniale smakują usmażone z pieczarkami i cebulą, a następnie podane na tostach.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 nerki jagnięce, usunąć białe części, a resztę posiekać
    • 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
    • 2 duże szalotki (lub 1/2 łagodnej cebuli), drobno posiekane
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni, na małym ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać nerki i smażyć przez 15 minut, aż będą w środku usmażone.
    2. W osobnej patelni podsmażyć szalotkę na 1 łyżce oliwy. Dodać pieczarki i smażyć przez 15 minut, aż większa część wody wyparuje.
    3. Dodać nerki i posypać pietruszką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis