Owoce morza grillowane na gorącym kamieniu

    Owoce morza grillowane na gorącym kamieniu

    1polubienie
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały sposób na przyrządzenie wyjątkowego obiadu lub kolacji. Łosoś, krewetki i warzywa układa się na półmiskach, a goście grillują sobie swoje ulubione smakołyki na grillu z gorącym kamieniem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 fenkuł pokrojony w cienkie paski
    • 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
    • 1 żółta papryka pokrojona w cienkie paski
    • 2 czerwone cebule pokrojone w cienkie paski
    • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w cienkie plasterki
    • 20 surowych krewetek, usunąć głowy
    • 200 g pomidorków koktajlowych
    • 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki
    • 300 g filetów z białej ryby o zwartym mięsie, pokrojonych w plasterki grubości 3-4 mm
    • 400 g steków z łososia, pokrojonych w plasterki grubości 3-4 mm
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Wszystkie składniki ułożyć na dużych, płaskich półmiskach.
    2. Kamień rozgrzać na 20 minut przed podaniem dodatków. Posypać kamień solą (dzięki temu mięso nie będzie przywierać). Goście będą sami smażyć sobie kawałki mięsa i owoce morza. Podawać z sałatką i sosami do maczania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis