Obiad smażony na gorącym kamieniu

    Obiad smażony na gorącym kamieniu

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    To niezwykły posiłek, który zachwyci Twoich gości, nawet tych najwybredniejszych. Grille z gorącym kamieniem do smażenia są już dostępne w sklepach, a jeśli przygotujecie lekkie dipy i sosy, obiad nie będzie wcale ciężkostrawny. Kamień należy rozgrzać na co najmniej 20 minut przed rozpoczęciem posiłku a przed rozpoczęciem smażenia posypać kamień solą.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 200 g przegrzebków
    • 250 g łososia
    • 250 g filetów z dorady
    • 250 g polędwicy wołowej
    • 250 g polędwicy wieprzowej
    • 250 g polędwicy cielęcej
    • 250 g piersi z kaczki
    • 200 g krewetek
    • 5 marynowanej cebulki do dekoracji
    • 5 listków pietruszki do dekoracji
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Ostrym nożem pokroić mięso, ryby i kaczkę na bardzo cienkie plasterki (ok. 3 mm grubości). Od krewetek odciąć ogony. Ułożyć na dwóch dużych półmiskach. Udekorować cebulką i pietruszką. Podawać z sosami i sałatką ziemniaczaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis