Pizzerki z chlebków pitta z kozim serem

    Pizzerki z chlebków pitta z kozim serem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Doskonałe połączenie smaków: kozi ser i papryka na mini pizzach. Chlebki pitta smaruje się kozim serem, a na wierzchu układa się podsmażoną paprykę i posypuje całość żółtym serem. Podawać z sałatką. Pizze można też pokroić na trójkąty i podawać jako przekąski na impezach.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pomarańczowa papryka pokrojona w kostkę
    • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
    • 150 g świeżego sera koziego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 żółte papryki, pokrojone w kostkę
    • 30 g startego żółtego sera
    • 4 chlebki pitta
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.15min.  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. W dużej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na bardzo mały i wrzucić na patelnię paprykę. Przykryć i dusić przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
    2. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    3. Chlebki pitta ułożyć na 2 dużych blachach do pieczenia (nieposmarowanych!). Na chlebkach rozsmarować kozi ser. Oprószyć solą i pieprzem i posypać papryką. Po wierzchu posypać żółtym serem. Piec przez 15 minut, aż ser się stopi. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis