Roladki z kapusty i wędzonki

    Roladki z kapusty i wędzonki

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Niewiarygodnie proste i pyszne danie. W liście kapusty owija się nadzienie przygotowane z posiekanej wędzonki i świeżego tymianku, a następnie smaży się je na patelni.

    Składniki
    ilość sztuk: 4 rolls

    • 1 szalotka, drobno posiekana
    • 1 łyżka świeżych listków tymianku
    • 4 liście kapusty
    • 1 plaster wędzonki o grubości 1 cm
    • 1 łyżka masła
    • sznurek kuchenny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Z centrum każdego liścia kapusty wyciąć łyko. Włożyć liście do gorącej, osolonej wody i gotować przez 5 minut. Odcedzić i włożyć do miski wypełnionej kostkami lodu.
    2. Wędzonkę posiekać (np. w robocie kuchennym) i doprawić tymiankiem.
    3. Owijać farsz w liście kapusty i związywać sznurkiem kuchennym. Odstawić.
    4. Masło rozgrzać na patelni i podsmażać szalotkę na średnim ogniu, aż zmięknie.
    5. Włożyć do patelni roladki i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż będą w środku usmażone. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis