Sałatka z żurawiną, jabłkiem i orzechami

    Sałatka z żurawiną, jabłkiem i orzechami

    3polubienia
    10min.


    Zrobione przez 6 osób

    Ta sałatka to wspaniałe połączenie smaków. Są w niej liście sałaty, migdały, orzechy nerkowca, rodzynki, pistacje, ser żółty i żurawina.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 jabłko, pokrojone w cienkie plasterki
    • 1 łyżka migdałów
    • 1 łyżka orzechów nerkowca
    • 1 łyżka rodzynek
    • 1 łyżka orzechów włoskich
    • 1 łyżeczka pistacji, obranych z łupin
    • 100 g żółtego sera i wyraźnym smaku, pokrojonego w kostkę
    • 100 g suszonej żurawiny (opcjonalnie)
    • 100 g mieszanych liści sałaty
    • dowolny sos vinaigrette

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce, polać sosem i ponownie wymieszać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis