Smażona ciecierzyca

    Ta pyszna przekąska jest bogata w proteiny i w błonnik. Ciecierzycę smaży się na patelni na oliwie, aż się ładnie przyrumieni. Podawać na ciepło jako przekąskę na imprezy.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 120 ml oliwy z oliwek
    • 2 puszki (po 400 g) ciecierzycy, opłukanej i odsączonej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. W dużej patelni rozgrzać oliwę na dużym ogniu. Dodać ciecierzycę i smażyć, mieszając, aż będzie przyrumieniona na brązowo, a oliwa się wchłonie - około 5-6 minut. Przełożyć do miski i podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)