Sorbet mango ze świeżymi owocami

    Sorbet mango ze świeżymi owocami

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny, lekki i odświeżający deser, który się szybko i łatwo przygotowuje. Schłodzone owoce podane są tu z sorbetem o smaku mango i z bitą śmietaną.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 ml sorbetu mango
    • 1 grejpfrut podzielony na cząstki
    • 1 łyżka cukru waniliowego
    • 250 g świeżych jeżyn
    • 250 g świeżych jagód
    • 250 g świeżych malin
    • 250 g świeżych truskawek
    • 300 g czerwonych winogron bez pestek
    • bita śmietana (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Truskawki, maliny, jagody i winogrona opłukać i odsączyć.
    2. Owoce włożyć do dużej miski i posypać cukrem waniliowym. Wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    3. Tuż przed podaniem wyjąć owoce i sorbet z lodówki i odstawić na chwilę w temperaturze pokojowej.
    4. Do każdej ze szklanek nałożyć owoców do 2/3 wysokości, a następnie pozostałą 1/3 uzupełnić sorbetem. Udekorować bitą śmietaną.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis