Foie gras z jabłkami

    Foie gras z jabłkami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ten przepis mam od koleżanki, która jest Francuzką. Podawać z sosem z octu balsamicznego i z chrupiącym pieczywem. Bon appetit!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 50 g osolonego masła
    • 3 jabłka pokrojone na ćwiartki (np. Granny Smiths)
    • 4 kawałki świeżego foie gras (250 g na osobę)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na patelnię dodać masło i jabłka i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty.
    2. Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 5 minut, aż jabłka się przyrumienią.
    3. Ponownie zwiększyć ogień na duży, dodać foie gras i smażyć po 1 minucie na każdą stronę.
    4. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis