Foie gras na stostowanej brioszce

    Foie gras na stostowanej brioszce

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    To kanapki na specjalne okazje, np. na Święta. Stostowana brioszka z foie gras i szczyptą soli - proste, a takie pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 prostokątna brioszka pokrojona na kromki
    • 10 g drobnej soli morskiej
    • 250 g foie gras z kaczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Stostować brioszkę w tosterze lub przez 2 minuty pod grillem.
    2. Foie gras pokroić na plasterki, po każdym plasterku zanurzając nóż w ciepłej wodzie.
    3. Z brioszki odkroić skórkę.
    4. Na każdej kromce brioszki ułożyć po plasterku foie gras.
    5. Przekroić kromki tak, by z każdej powstały 2 trójkąty.
    6. Oprószyć solą morską i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis