Foie gras na stostowanej brioszce

    Foie gras na stostowanej brioszce

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To kanapki na specjalne okazje, np. na Święta. Stostowana brioszka z foie gras i szczyptą soli - proste, a takie pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 prostokątna brioszka pokrojona na kromki
    • 10 g drobnej soli morskiej
    • 250 g foie gras z kaczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Stostować brioszkę w tosterze lub przez 2 minuty pod grillem.
    2. Foie gras pokroić na plasterki, po każdym plasterku zanurzając nóż w ciepłej wodzie.
    3. Z brioszki odkroić skórkę.
    4. Na każdej kromce brioszki ułożyć po plasterku foie gras.
    5. Przekroić kromki tak, by z każdej powstały 2 trójkąty.
    6. Oprószyć solą morską i podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis