Foie gras na brioszce z dżemem figowym

    Foie gras na brioszce z dżemem figowym

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Ten prosty przepis musi się obowiązkowo znaleźć na każdym francuskim stole w okresie Świąt i na Sylwestra. Jest po prostu boski! Ślinka sama cieknie na myśl! Odkryłam ten przepis dzięki mojej siostrze.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 słoik dżemu figowego
    • 4 kromki brioszki (najlepiej domowej roboty)
    • 100 g foie gras, pokrojonego w cienkie plastry
    • szczypta soli morskiej
    • mała garść świeżych liści tymianku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kromkę brioszki posmarować dżemem (aby wyglądała ładniej, przed posmarowaniem można odkroić skórkę z brioszki i przekroić kromkę na 2 trójkąty).
    2. Na dżemie ułożyć plasterek foie gras.
    3. Posypać szczyptą soli i kilka listków tymianku.
    4. Podawać schłodzone.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis