Argentyński gulasz z soczewicą

    Argentyński gulasz z soczewicą

    17polubień
    55min.


    Zrobione przez 149 osób

    Unikalna kombinacja smaków sprawia, że ten gulasz staje się ulubionym daniem. Łatwy do przygotowania, a dzieci go uwielbiają.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g suchej soczewicy
    • 1 l wody
    • 1 kostka bulionu warzywnego
    • 3 średnie pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
    • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
    • 1 marchew, pokrojona w plasterki
    • 1 średnie jabłko - obrane, wydrążone gniazdo nasienne, pokrojone w kostkę
    • 75 g mrożonego groszku
    • 1 duży ząbek czosnku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 60 ml sosu barbeque
    • 0,5 łyżeczki papryki w proszku
    • 1 szczypta soli i pieprzu do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Do dużego garnka wlać wodę i dodać soczewicę, a następnie dodać bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
    2. Wmieszać pomidory, cebulę, marchew, jabłko, groszek, czosnek, oliwę z oliwek, sos barbeque i paprykę. Kontynuować gotowanie jeszcze przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    1

    Dobre na urozmaicenie, ale nie wywarło na mnie jakiegoś ogromnego wrażenia. - 03 gru 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis