Trójkąciki z serem feta i ziołami

    (2)

    Ser feta, kolendra i mięta - to najważniejsze składniki tych pasztecików. Możesz je przygotować na imprezę wcześniej, zamrozić, a potem po prostu rozmrozić: wystarczy je wyjąć z zamrażalnika i od razu wstawić do piekarnika do 180 stopni C i piec, aż będą ciepłe o chrupiące.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 opakowanie ciasta filo
    • 300 g sera feta, pokruszonego
    • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
    • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
    • 2 łyżki creme fraiche

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W misce wymieszać ser feta z miętą, kolendrą i creme fraiche. Na ciasto filo nakładać łyżkę nadzienia i zakładając, tworzyć trójkąt. Powtarzać, aż do zużycia całego ciasta.
    2. W patelni, na dużym ogniu rozgrzać olej i smażyć trójkąty przez 5 minut. Wyjmować i układać na ręcznikach papierowych. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis