Letnia sałatka z kopru włoskiego z malinami

    Letnia sałatka z kopru włoskiego z malinami

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna, chrupiąca sałatka, którą osładzają jabłka i maliny. Nie można jej przygotować zawczasu, ale jeśli musisz - polej ją kilkoma łyżkami vinegretu na bazie octu balsamicznego i wstaw do lodówki. Idealna do wieprzowiny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 koper włoski pokrojony w drobną kostkę
    • 1 jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę
    • 100 g świeżych malin
    • vinaigrette z octem balsamicznym (do podania)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W misce wymieszać wszystkie składniki. Polać gotowym dressingiem lub vinegretem z octem balsamicznym.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis