Sałatka z endywii, sera roquefort i orzechów pekan

    Sałatka z endywii, sera roquefort i orzechów pekan

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Ta szybka i prosta sałatka ma niesamowity smak i jest niezwykle chrupka. Endywia jest wymieszana z serem roquefort i orzechami pekan i polana dressingiem serowo-jogurtowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 12 orzechów pekan
    • 150 g sera roquefort lub innego błękitnego sera, pokruszonego
    • 8 małych główek endywii (lub cykorii), pokrojonych na małe kawałeczki
    • Dressing
    • 3 łyżki jogurtu greckiego
    • 100 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać delikatnie endywię z roquefortem i orzechami.
    2. Przygotować dressing mieszając serek z jogurtem i przyprawami. Polać tym sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis