Naleśnik z jajkiem i serem gorgonzola

    Naleśnik z jajkiem i serem gorgonzola

    Zapisz do ulubionych
    6min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Szybka i prosta kolacja - jeśli użyje się wcześniej przygotowanych naleśników. Porcja dla jednej osoby.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 naleśnik, podgrzany
    • 1 jajko
    • 15 g sera gorgonzola, pokruszonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. Oddzielić białko od żółtka.
    2. Gorący naleśnik posmarować białkiem. Na to pokruszyć ser, a następnie na środek naleśnika wlać żółtko.
    3. Wstawić do piekarnika pod grill, aby jajko się ścięło, a ser się stopił. Voila!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis