Proste ciasto czekoladowe

    Proste ciasto czekoladowe

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Upieczenie tego ciasta to pestka, a jest przepyszne i bardzo czekoladowe! Podawać z odrobiną bitej śmietany, posypane cukrem pudrem.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g masła
    • 200 g czekolady
    • 4 jajka
    • 80 g drobnego cukru
    • 80 g mąki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Czekoladę stopić w mikrofalówce, albo w misce umieszczonej ad garnkiem z gotująca wodą. Mieszać delikatnie, aż się rozpuści.
    3. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem i mąką. Dodać stopioną czekoladę i masło.
    4. Przelać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką i piec przez około 25 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wetknięta w nie wykałaczka wychodzi czysta.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis