Pierś z kurczaka w cytrynie

    Pierś z kurczaka w cytrynie

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybki i prosty przepis na kurczaka w cytrynie! Gotowy w mniej niż 30 minut. Doprawić świeżym lub suszonym tymiankiem, pietruszką lub rozmarynem - co kto lubi najbardziej.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plastry
    • 4 piersi z kurczaka
    • 2 cytryny pokrojone w plasterki
    • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na średnim ogniu podgrzać na patelni oliwę. Dodać cebulę i smażyć przez 5 minut.
    2. Dodać piersi z kurczaka i smażyć około 10 minut, aż się przyrumienią.
    3. Dodać plasterki cytryny i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
    4. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis