Kiedy zostaną mi białka z innego przepisu, lubię sobie z nich upiec te pyszne kokosanki. Można im nadać dowolny kształt, na przykład za pomocą kieliszków na jajka można uformować piramidki lub małe kopczyki.
Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.
Pyszne i proste! Ale jak dla mnie za słodkie. Następnym razem dodam tylko 100 g cukru. Polecam też użyć papieru do pieczenia zamiast smarować blachę masłem, a będzie łatwiej je z niej zdjąć. - 06 gru 2011
Pyszne i łatwe potwierdzam wszystko co dodała moja poprzedniczka ale ja z kolei dodałem 200g cukru i parę kropli olejku migdałowego.Dla mnie z kolei było w sam raz woda nigdy nie jest za mokra a cukier za słodki A część porobiłem w kuleczki i w środek migdał coś w stylu rafaeloPolecam każdemu.Pół godziny z pomyciem po robocie i jesz - 29 paź 2013
Bardzo smaczne - 27 paź 2016