Prosta zupa marchewkowa

    Prosta zupa marchewkowa

    12polubień
    30min.


    Zrobione przez 17 osób

    Doskonale rozgrzewa w chłodne dni. To bardzo prosta zupa. Przed podaniem można dodać łyżkę gęstej śmietany.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 duża cebula, drobno posiekana
    • 5 dużych marchewek, obranych i pokrojonych w plastry
    • 500 ml wody
    • 1 kostka rosołowa
    • bukiet ziół (pietruszka, tymianek, liść laurowy)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W rondlu, na oliwie smażyć na średnim ogniu cebulę przez 5 minut, aby zmiękła.
    2. Dodać marchew, wodę i kostkę rosołową. Dodać zioła. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 20 minut.
    3. Przelać zupę do blendera i zmiksować na gładko.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    - - 05 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis