Łatwy sos morelowy

    Łatwy sos morelowy

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniale pasuje do bułeczek, tostów, z jogurtem, do ciasta, albo po prostu sam. Dzieci go uwielbiają. W lodówce można go przechowywać do tygodnia, można go też zamrażać.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g dojrzałych moreli, usunąć pestki
    • 100 g cukru
    • 100 ml wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W średnim rondelku podgrzać wodę na małym ogniu, a następnie dodać morele. Gotować przez 20 minut.
    2. Tuż przed zdjęciem z ognia dodać cukier. Odstawić sos na co najmniej 30 minut, aby przestygł, a następnie podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis