Pierś z kaczki z boczkiem i groszkiem

    Pierś z kaczki z boczkiem i groszkiem

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybki przepis na pierś z kaczki smażoną na patelni wraz z zielonym groszkiem i boczkiem. Wystarczy dodać ziemniaki i obiad gotowy!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 piersi z kaczki
    • 400 g zamrożonego groszku
    • 150 g boczku pokrojonego w drobną kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Boczek zgrillować lub zesmażyć. Posiekać i odstawić.
    2. Kaczkę włożyć na patelnię skórą do dołu. Smażyć na średnim ogniu przez 8 minut, a następnie odwrócić i smażyć jeszcze przez 2minuty.
    3. Dodać groszek i boczek, smażyć jeszcze przez 2 minuty i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis