Sałatka z kaczką i orzechami włoskimi

    (5)

    To doskonała przystawka, ale jeśli doda się do niej jabłko, więcej orzechów i ziół - wówczas może stać się daniem na lunch lub kolację.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    • 1 łyżka octu z sherry
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 60 g roszponki
    • kilka łodyżek szczypiorku
    • 12 plasterków piersi kaczki (najlepiej wędzonej)
    • 10 orzechów włoskich, posiekanych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W miseczce wymieszać łyżkę octu z sherry z solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy. Polać tym sosem sałatę i szczypior.
    2. Na wierzchu ułożyć plasterki kaczki i posypać posiekanymi orzechami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis