Truskawki w czekoladzie

    Truskawki w czekoladzie

    7polubień
    10min.


    Zrobione przez 6 osób

    Łatwo się je przygotowuje, a jeśli masz smaczne truskawki - zawsze wyjdą pyszne! Blachę trzeba wyłożyć woskowanym papierem do pieczenia, żeby później, kiedy czekolada zastygnie, łatwo je było zdjąć.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g świeżych truskawek
    • 100 g ciemnej czekolady o zawartości kakao 70%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Stopić czekoladę w misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą wodą, wymieszać.
    2. Truskawkę w miejscu szypułki nabić na wykałaczkę. Zanurzyć do 2/3 w czekoladzie.
    3. Odkładać truskawki na blachę wyłożoną woskowanym papierem do pieczenia i odstawić, aby czekolada zastygła.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis