Faszerowane jajka z curry

    Faszerowane jajka z curry

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 6 osób

    Faszerowane jajka przygotowuje się bardzo łatwo, a zawsze pięknie wyglądają! Te są przyprawione tak, aby smakowały naprawdę wyjątkowo. Według mnie to najlepsza przystawka na imprezę z przyjaciółmi! Zobaczcie nasz przepis video z tą potrawą.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 8 jajek na twardo
    • 1,5 łyżki creme fraiche
    • 1,5 łyżki majonezu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżeczka papryki w proszku
    • 1 łyżeczka curry
    • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
    • kilka kropel sosu Worcestershire
    • sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki, wraz z papryką, majonezem, curry, creme fraiche, sokiem cytrynowym, solą, sosem Worcestershire i gorczycą. Dobrze wymieszać. Faszerować białka tą masą. Podawać schłodzone.

    Zobacz jak to zrobić!

    Faszerowane jajka
    Faszerowane jajka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis