Naleśnikowe przekąski z wędzonym łososiem

    Naleśnikowe przekąski z wędzonym łososiem

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Naleśniki są nadziewane wędzonym łososiem i ziołowym kremem śmietanowym, następnie zwija się je i kroi w poprzek w roladki - to doskonała przekąska na imprezy! Zwykle używam ciasta na naleśniki z mąką gryczaną (link do przepisu pod "Metodą przygotowania"), bo mają wtedy bardziej orzechowy smak.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 łyżki śmietany tortowej (48%)
    • 4 łyżki serka śmietankowego
    • 5 zimnych naleśników
    • 5 plasterków wędzonego łososia
    • sok z 1/2 cytryny
    • świeżo posiekany szczypiorek lub koperek (do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszać śmietanę z serkiem śmietankowym. Dodać sok z cytryny i posiekane zioła.
    2. Posmarować tym naleśniki, a na wierzchu ułożyć po plasterku łososia. Zwinąć naleśnik, a następnie pokroić na 4 części. W roladki można wbić wykałaczki, aby naleśnik się nie rozwijał.

    Ciasto na naleśniki

    Przepis na ciasto na naleśniki z mąki gryczanej znajdziesz tu: Ciasto na naleśniki z mąką gryczaną

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Podobnie można zrobić ze śledziem w środku. My wykorzystujemy tradycyjne koreczki w oleju - wyglądają i smakują wyśmienicie! - 26 sie 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis