Kurczak pieczony w creme fraiche

    Kurczak pieczony w creme fraiche

    Zapisz do ulubionych
    1godz.10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Ten pieczony kurczak jest bardzo prosty i bardzo smaczny! Sos z patelni smakuje wspaniale, jeśli się nim poleje ryż albo ziemniaki. Jeśli się lubi, można też dodać świeże zioła, na przykład rozmaryn, tymianek lub pietruszkę.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cały kurczak
    • 250 ml creme fraiche
    • 1 łyżka białego wina
    • 2 duże cebule, drobno posiekane
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Umieścić kurczaka w naczyniu do pieczenia z przykrywką.
    2. W dużej misce wymieszać creme fraiche z cebulą, białym winem, solą i pieprzem. Polać tym kurczaka.
    3. Piec pod przykryciem przez 1 godzinę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis