Kremowa przystawka z wędzonego łososia

    Kremowa przystawka z wędzonego łososia

    5polubień
    40min.


    Zrobione przez 8 osób

    Przepis jest bardzo prosty - a ta przystawka jest idealna na imprezy. Uwaga: przed podaniem z ogórka trzeba odcisnąć jak najwięcej wody, bo inaczej będzie zbyt wodnista.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 ogórek
    • szczypta soli
    • 1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebuli
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • 1 szczypta czerwonej papryki w proszku lub świeżo zmielonego pieprzu
    • 2 plasterki wędzonego łososia pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Ogórka umyć i odkroić kilka plasterków, które potem będą użyte do dekoracji. Obrać go i usunąć pestki. Miąższ ogórka zetrzeć na tarce do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami. Dodać szczyptę soli i odstawić na 30 minut, aby odsączyć nadmiar wody.
    2. Usunąć papierowe ręczniki, a do ogórka wmieszać cebulę, jogurt i paprykę lub pieprz. Dodać łososia.
    3. Przełożyć sałatkę łyżką do małych szklanek i udekorować plasterkami ogórka.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis