Kremowy dressing do sałatek

    Kremowy dressing do sałatek

    5polubień
    5min.


    Zrobione przez 15 osób

    To kremowy i niezwykle lekki dressing. Najważniejsze to użyć ręcznego blendera, aby zmiksować wszystkie składniki. Dodawać do ulubionej sałatki.

    Składniki
    ilość porcji: 30 

    • 100 ml oleju roślinnego
    • 2 łyżki musztardy dijońskiej
    • 200 ml jogurtu naturalnego
    • 200 ml oliwy z oliwek
    • 3 łyżki czerwonego octu winnego
    • suszona bazylia lub rozmaryn (opcjonalnie)
    • woda do rozcieńczenia dressingu (w razie potrzeby)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Zmiksować wszystkie składniki za pomocą ręcznego blendera. Przechowywać w dużym słoiku w lodówce, aż do czasu użycia. W lodówce można go przechowywać od 2 tygodni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis