Kremowe puree ziemniaczane

    To puree ma niesamowicie bogaty smak. Jeśli wolicie bardziej serowy smak, możecie dodać trochę startego sera żółtego podczas tłuczenia ziemniaków. Do doskonały dodatek do niemalże wszystkich dań.


    Zrobione przez 7 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 100 ml creme fraiche
    • 50 g masła
    • 750 g ziemniaków
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez 20 minut, aż będą miękkie. Ziemniaki są ugotowane, gdy z łatwością można w nie wbić nóż.
    2. Ziemniaki odcedzić i obrać. Utłuc. Wmieszać masło i creme fraiche. Doprawić solą i podawać.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)