Kremowe puree ziemniaczane

    Kremowe puree ziemniaczane

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    To puree ma niesamowicie bogaty smak. Jeśli wolicie bardziej serowy smak, możecie dodać trochę startego sera żółtego podczas tłuczenia ziemniaków. Do doskonały dodatek do niemalże wszystkich dań.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 100 ml creme fraiche
    • 50 g masła
    • 750 g ziemniaków
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez 20 minut, aż będą miękkie. Ziemniaki są ugotowane, gdy z łatwością można w nie wbić nóż.
    2. Ziemniaki odcedzić i obrać. Utłuc. Wmieszać masło i creme fraiche. Doprawić solą i podawać.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis