Kremowa zapiekanka z kopru włoskiego

    (2)

    Ta warzywna zapiekanka jest przepyszna. Koper włoski, cebula, jajka, śmietana i musztarda - są lekko podgotowane, utłuczone i zapieczone. Można ją też upiec w kokilkach.


    Zrobione przez 5 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 bulwy kopru włoskiego, posiekane
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej
    • 3 jajka
    • 250 ml śmietany 18%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. Koper włoski i cebulę włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez 5 minut. Porządnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody.
    3. Wymieszać koper włoski z cebulą, musztardą, jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Utłuc na jednolite, gładkie puree.
    4. Przełożyć puree do wysmarowanej masłem płytkiej foremki lub do kokilek i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. (Porcje w kokilkach mogą być gotowe wcześniej!)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis