Kremowe puree z selera i ziemniaków

    Kremowe puree z selera i ziemniaków

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    To doskonała alternatywa dla nudnego puree z ziemniaków. Można je podawać do mięs, ryb... a nawet do przegrzebków. Pychota!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g ziemniaków
    • 400 g korzenia selera
    • 250 ml śmietany 18%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W dużym garnku doprowadzić do wrzenia osoloną wodę.
    2. Ziemniaki i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę.
    3. Wrzucić warzywa do wrzątku i gotować przez ok. 30 minut, aż będą miękkie.
    4. Porządnie odcedzić, utłuc, a następnie wmieszać śmietanę.
    5. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis