Rożki krabowe z szynką

    Rożki krabowe z szynką

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Moja mama robiła te rożki z mięsa kraba, ale można też użyć mięsa homara albo krewetek. Jeśli ma to być wystawna przystawka, można ją udekorować kawiorem taszy. Jeśli nie masz czasu na użycie świeżego mięsa kraba, można użyć z puszki, ale smakuje znacznie lepiej, gdy składniki są świeże! Można też użyć świeżych warzyw.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g mrożonych mieszanych warzyw, rozmrożonych
    • 1 łyżka majonezu
    • 4 plasterki szynki
    • 4 nogi kraba, obrane ze skorupy
    • 1 łyżeczka kawioru taszy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W średniej misce wymieszać warzywa z majonezem, a następnie wmieszać mięso kraba.
    2. Plasterek szynki ułożyć sobie na dłoni, nałożyć na niego łyżkę sałatki warzywno-krabowej i zawijać w rulonik (może być węższy z jednej strony, żeby przypominał rożek).
    3. Przygotować po jednym rożku na osobę i udekorować je kawiorem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis