Rożki krabowe z szynką

    Moja mama robiła te rożki z mięsa kraba, ale można też użyć mięsa homara albo krewetek. Jeśli ma to być wystawna przystawka, można ją udekorować kawiorem taszy. Jeśli nie masz czasu na użycie świeżego mięsa kraba, można użyć z puszki, ale smakuje znacznie lepiej, gdy składniki są świeże! Można też użyć świeżych warzyw.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g mrożonych mieszanych warzyw, rozmrożonych
    • 1 łyżka majonezu
    • 4 plasterki szynki
    • 4 nogi kraba, obrane ze skorupy
    • 1 łyżeczka kawioru taszy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W średniej misce wymieszać warzywa z majonezem, a następnie wmieszać mięso kraba.
    2. Plasterek szynki ułożyć sobie na dłoni, nałożyć na niego łyżkę sałatki warzywno-krabowej i zawijać w rulonik (może być węższy z jednej strony, żeby przypominał rożek).
    3. Przygotować po jednym rożku na osobę i udekorować je kawiorem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis