Cukinia z kurkami

    Cukinia z kurkami

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Fantastyczny dodatek do dań, pełen smaku i aromatu. Cukinię podsmaża się z czosnkiem, cebulką i kurkami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg cukinii pokrojonej w cienkie plasterki
    • 1 szalotka, drobno posiekana
    • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
    • 100 ml wody
    • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • świeże kurki - do smaku, oczyszczone i pokrojone w ćwiartki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Podsmażać w niej czosnek i cebulę przez 4 minuty.
    2. Dodać kurki i smażyć przez 10 minut. Wmieszać mąkę kukurydzianą i wodę.
    3. Dodać cukinię, sól i pieprz i smażyć, aż zmięknie (około 20 minut).

    Jak to zrobić?

    Zajrzyj do naszego zakątka z poradami i przeczytaj "Jak czyścić kurki"! To bardzo przydatny artykuł, po którym czyszczenie kurek nie będzie już trudne i męczące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis