Krewetki królewskie z kolendrą i imbirem

    Krewetki królewskie z kolendrą i imbirem

    Zapisz do ulubionych
    2godz.10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Te marynowane i schłodzone krewetki można podawać jako przystawkę lub przekąskę. Najlepiej przygotować je kilka godzin przed obiadem, wstawić do lodówki i podać, kiedy nadejdzie odpowiednia pora! Można do nich podać wykałaczki, wtedy łatwiej je będzie jeść.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g krewetek królewskich, obranych i ugotowanych
    • 80 g świeżej kolendry
    • sok z 2 limonek
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki świeżego imbiru pokrojonego w małą kosteczkę
    • 2 łyżeczki zgniecionego czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki wymieszać dobrze w średniej miseczce (albo w plastikowym woreczku z zamknięciem). Przykryć miskę folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawać na zimno.

    Sos sojowy w diecie bezglutenowej

    Uwaga na sos sojowy! Jeśli stosujecie dietę bezglutenową, sprawdźcie, czy Wasz sos sojowy go nie zawiera. Sosy sojowe bez dodatku mąki czy pszenicy powinny być dostępne w większości sklepów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis