Naleśnik z jajkiem i szynką

    Naleśnik z jajkiem i szynką

    9polubień
    9min.


    Zrobione przez 8 osób

    To klasyczne danie francuskie: naleśnik z jajkiem i szynką! To pożywne śniadanie na weekend, albo nawet lunch.

    Składniki
    ilość sztuk: 8 crepes

    • 8 gotowych naleśników
    • 4 łyżeczki masła
    • 8 jajek
    • 40 g startego żółtego sera
    • 8 plasterków szynki gotowanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 9min. 

    1. Płaska patelnię posmarować masłem i rozgrzać ją na średnim ogniu. Każdy naleśnik z osobna podgrzać z obydwu stron. Dodać szynkę i posypać startym serem.
    2. Do miseczki wbić jajko. Delikatnie przelać je wprost na szynkę i ser. Złożyć brzegi naleśnika do środka, wtedy zgromadzone ciepło będzie pomagało jajku się ściąć. Podawać natychmiast.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Zamysł dobry, ale samo danie troche mdle. Fajnie jest dorzucic wiecej "dodatków" - 19 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis