Deser lodowy z czekoladą

    1 godz. 15 min

    Silikonową foremkę smaruje się stopioną czekoladą, a następnie układa się w niej warstwami dwa rodzaje lodów i dwa rodzaje sorbetów. Podawać z biszkoptami lub kruchymi ciasteczkami. Jeśli nie znajdziecie w sklepie lodów imbirowych możecie je zrobić sami w domu.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 ml lodów czekoladowych
    • 500 ml lodów imbirowych
    • 500 ml sorbetu cytrynowego
    • 500 ml sorbetu mango
    • 500 ml sorbetu malinowego
    • 500 ml lodów waniliowych
    • 6 kruchych ciasteczek
    • owoce (maliny, plasterki cytryny, mango, itd.)
    • wiórki czekoladowe
    • stopiona czekolada (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. 6 silikonowych foremek na ciasto posmarować stopioną czekoladą.
    2. Każdą napełnić dwoma różnymi rodzajami lodów i sorbetów. Na przykład: malina i mango, cytryna i imbir, wanilia i czekolada, czekolada i imbir.
    3. Wstawić na 1 godzinę do zamrażarki.
    4. Wyłożyć na talerzyki, odwracając foremki do góry dnem. Podawać z ciasteczkami. Dekorować owocami i wiórkami czekoladowymi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis