Czekoladowe piramidki z płatków kukurydzianych

    Czekoladowe piramidki z płatków kukurydzianych

    2polubienia
    1godz.16min.


    Zrobione przez 5 osób

    To świetny sposób aby zachęcić dzieci do pomocy w kuchni. Płatki kukurydziane pokrywa się masą czekoladową, formuje się z nich piramidki, a później tylko czeka aż stężeją. Podawać o każdej porze dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 375 g płatków kukurydzianych
    • 150 g cukru pudru
    • 200 g gorzkiej czekolady, z grubsza posiekanej
    • 200 g margaryny light

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.16min. 

    1. W dużej misce stopić czekoladę z margaryną w mikrofalówce. Wymieszać na gładką masę.
    2. Dodać cukier puder i płatki kukurydziane. Delikatnie wymieszać, aby pokryć płatki masą.
    3. Na dużej blasze ułożyć papier do pieczenia i formować małe piramidki z płatków. Wstawić na 1 godzinę do lodówki, aby piramidki stężały i nie kleiły się do palców.
    4. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku lub w woreczku foliowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis