Kurczak ze skarmelizowaną cebulą i papryką

    Kurczak ze skarmelizowaną cebulą i papryką

    5polubień
    40min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Mój mąż uwielbia to danie, bo zawiera jego ulubione składniki: kurczaka i czerwoną paprykę. Smażę cebulę na rumiano, bo dodaje to daniu naturalnej słodyczy.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 duże cebule, pokrojone w plasterki
    • 2 czerwone papryki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 4 filety z piersi kurczaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Na patelni, na małym ogniu smażyć cebulę przez 10 minut, aby się przyrumieniła.
    2. Paprykę pokroić na cienkie paski i smażyć na małym ogniu przez 20 minut; w ten sposób cebula stanie się złocistobrązowa.
    3. W drugiej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu i smażyć piersi kurczaka przez 15 minut, aż się przyrumienią.
    4. Piersi z kurczaka podawać na warzywach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis