Kurczak z boczkiem i cebulą

    Kurczak z boczkiem i cebulą

    4polubienia
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    To bardzo prosty przepis, a danie doskonałe na obiad w ciągu pracowitego tygodnia. Kurczaka smaży się na patelni z boczkiem i cebulą. Podawać z sałatką, ziemniakami, ryżem albo z makaronem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżeczka świeżej posiekanej natki pietruszki
    • 2 cebule, posiekane
    • 250 g boczku pokrojonego w kostkę
    • 4 filety z piersi kurczaka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Boczek smażyć na teflonowej patelni na średnim ogniu przez 5 minut.
    2. Dodać posiekaną cebulę i smażyć przez 5 minut (dodać 1 łyżkę oliwy jeśli cebula za bardzo wyschnie).
    3. Dodać filety z kurczaka. Smażyć na małym ogniu przez 15 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis