Purée z kasztanów

    Purée z kasztanów

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Zrobione przez 3 osoby

    To świetny przepis na świąteczną przystawkę. Doskonałe na zimę, do pieczonego indyka lub gęsi. Łatwy sposób na obranie kasztanów to zanurzyć je na 2 minuty we wrzątku, potem wystarczy je wyjąć i obrać.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 kg obranych kasztanów jadalnych
    • 500 ml pełnotłustego mleka
    • 1 łyżeczka soli
    • 100 ml crème fraîche
    • 1 łyżka pełnotłustego mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. W średnim rondelku zagotować 500 ml mleka z kasztanami, dodać sól. Zmniejszyć ogień na średni i gotować przez 45 minut.
    2. Kasztany odcedzić i zgnieść na puree. Wmieszać crème fraîche. Dodać 1 łyżkę mleka i wymieszać na gładką masę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis