Quiche z pomidorkami koktajlowymi

    Quiche z pomidorkami koktajlowymi

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosta, ale pełna smaku quiche, którą się bardzo szybko piecze. Podawać na ciepło lub na zimno, jako przystawkę lub jako danie główne. Doskonale nadaje się też na lunch na wynos.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 opakowanie kruchego ciasta
    • 100 ml creme fraiche
    • 250 g pomidorków koktajlowych
    • 3 duże jajka
    • 300 g startego sera cantal lub gruyere
    • 1 szczypta gałki muszkatołowej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 C.
    2. Formę do tarty lub naczynie żaroodporne wyłożyć ciastem.
    3. W dużej misce wymieszać ser z jajkami i creme fraiche. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
    4. Na ciasto wlać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć w koło pomidorki koktajlowe.
    5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis