Dip serowy

    Dip serowy

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ten dip jest inspirowany kuchnią meksykańską. Szybko i łatwo się go przygotowuje. Jest kremowy, bardzo serowy i pyszny! Podawać z ciepłymi chipsami tortilla, krakersami lub z pałeczkami z warzyw.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 średnia cebula, obrana i drobno posiekana
    • 1 łyżka masła lub 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka chili
    • 300 ml creme fraiche
    • 300 g startego żółtego sera
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W patelni, na średnim ogniu rozgrzać masło lub oliwę. Zeszklić cebulę, anie nie rumienić jej. Dodać chili i zmniejszyć ogień. Podsmażać przez 3 minuty. Wmieszać creme fraiche i podgrzewać nie mieszając. Sos powinien być dość rzadki, więc nie należy dopuścić do zagotowania.
    2. Dodać ser i mieszać, aby się rozpuścił. Przełożyć do miseczki. Dodać jeszcze odrobinę chili. Podawać z ciepłymi chipsami z tortilli.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis