Granita z szampana

    Granita z szampana

    Zapisz do ulubionych
    2godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pysznie orzeźwiająca przerwa pomiędzy daniami, lub lekki sposób na zakończenie posiłku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 butelki różowego szampana
    • 2 łyżki cukru
    • 2 łyżki wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +2godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. W niedużym rondelku wymieszać wodę z cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier się rozpuści.
    2. Odstawić, aby mieszanina ostygła, a następnie dodać do niej szampana. Przelać do płytkiego naczynia i wstawić na 2 godziny do zamrażalnika; często mieszać. Podawać w małych pucharkach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis