Surówka z selera z orzechami włoskimi

    Surówka z selera z orzechami włoskimi

    21polubień
    5min.


    Zrobione przez 43 osoby

    Pyszna, lekka surówka, która pasuje do większości dań obiadowych.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g selera startego na tarce
    • 50 g orzechów włoskich
    • 1/2 łyżeczki musztardy dijońskiej
    • 1/2 łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie)
    • 125 g jogurtu naturalnego
    • szczypta soli i pieprzu do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W misce wymieszać jogurt z musztardą, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem.
    2. Dodać seler i orzechy i dobrze wymieszać.
    3. Podawać. (Nie chłodzić, ponieważ wtedy surówka zmieni smak!)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    7

    - 15 mar 2013

    autor:
    3

    Zaskakujące, a zarazem pyszne połączenie! Dodałam musztardy ziarnistej. - 15 gru 2015

    autor:
    0

    - - 01 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis